Numbers

Numbers 3.5

Elegante spreadsheet-software voor iedere Mac-gebruiker

VOOR

  • Gebruiksvriendelijke interface
  • Veel uiteenlopende sjablonen
  • Bestanden uitwisselen met Excel
  • Synchroniseren tussen apparaten

TEGEN

  • Niet zo uitgebreid als Excel

Uitmuntend
8

Numbers is Apple's antwoord op Microsoft Excel en onderdeel van het iWork-pakket. De spreadsheet-software voor Mac blinkt uit in gebruiksgemak en heeft een fijn toegankelijk uiterlijk.

Ben je Microsoft Excel gewend, dan biedt Numbers een welkome verrassing. Behalve een uitgebreide reeks sjablonen voor persoonlijke en professionele doeleinden, hanteert Numbers een eenvoudig drag-and-drop principe. Wil je bijvoorbeeld een tabel groter of kleiner maken, dan sleep je gewoonweg met de hoeken naar de gewenste grootte. Om de positie van een tabel op het 'canvas' te bepalen sleep je deze naar de gewenste plek.

Dat gemak vind je overal in Numbers. Via een zijbalk aan de linkerkant houd je het overzicht en bepaal je het uiterlijk van je tabellen. Formules toepassen is daarnaast een fluitje van een cent. Standaard geeft Numbers de som, het gemiddelde en enkele andere formules weer in dezelfde zijbalk; wil je deze formule in de tabel zelf zien dan sleep je het SUM-icoon naar de cel die jij wilt.

Desondanks is Numbers niet zo krachtig en uitgebreid als Microsoft Excel. Excel is duidelijk de standaard op het gebied van spreadsheets en heeft meer functies in huis. Toch biedt Numbers genoeg gereedschap voor de gemiddelde gebruiker om de goede getallen uit het programma te trekken. Mooie bijkomstigheid zijn de uitgebreide opties voor het presenteren van je data via allerlei 2D- en 3D-grafieken.

Numbers is op alle fronten eenvoudiger in gebruik dan concurrent Microsoft Excel. De Mac-software biedt wat minder functionaliteit, maar maakt dit goed met een elegante interface waar iedereen mee aan de slag kan.

Meeste downloads Financiën voor mac

Meer
Numbers

Download

Numbers 3.5

Beoordelingen about Numbers

Promotie×